Forrigebok

Alle nyheter

Høytlesning for barn📖

I barnehagen til sønnen min har de dette året tema yrker. Der blir blant annet foreldre invitert til å komme og prate om hva de jobber med. Jeg så det nesten som en plikt at jeg, som bibliotekar, måtte komme og fortelle om alt det fantastiske vi bibliotekarer jobber med! Samt å få snakke fram biblioteket til de små, slik at vi får inn framtidens bibliotekbrukere og lesere (kan allerede nå avsløre at samtlige av barna er brukere av biblioteket🤗).

Jeg kunne jo ikke bare snakke om biblioteket, jeg måtte også lese litt for dem, tenkte jeg. Høytlesning er viktig av flere grunner: det stimulerer barns fantasi og nysgjerrighet, bidrar til å øke barnets sosiale ferdigheter, stimulerer barnets språk utvikling, og så mye mer! (kilde: leseskogen.no).

Det begynner å bli en stund siden, men før jeg begynte å jobbe i Biblioteksentralen jobbet jeg som barnebibliotekar og holdt ofte lesestund. Så her måtte jeg finne fram gamle kunster. Men hvilken bok skulle jeg lese? Hva passer å lese for en gruppe på ti eller flere barn? En bok sønnen min liker godt er «Eiketreet» av Julia Donaldson, så jeg lot han bestemme. Dette er en bok på rim, med fargerike illustrasjoner og som gir grunnlag for refleksjon og samtale. Noe jeg ofte leter etter når jeg skal velge høytlesningsbøker.

Bilde av boken Eiketreet av Julia Donaldson

Men om jeg ikke hadde latt han bestemme, hadde jeg nok gått til Forrigebok for å finne noen gode leseforslag. Her har jeg redigert litt i readalikes’ene til «Eiketreet», har kuttet ned en del på termer for å få et ganske vidt treff, og det ser ut som treffene ble ganske passende for høytlesning. Eller hva syns dere?

Leseforslag til høytlesningsbøker

Og bare en liten vennlig påminner, stiller du barn spørsmålet «er det noen som har noen spørsmål?» på slutten av en lesestund, vær forberedt på å få spørsmål om hva som helst – som jeg fikk: «hva skal vi ha til middag i dag?»🤭

Hilsen
Charlotte
i Forrigebok🌞

Gå til innlogging for å komme i gang
Gi tilbakemelding