Forrigebok

Alle nyheter

Leseforslag til unge voksne📚

På jakt etter leseforslag til de litt eldre ungdommene som går på videregående, eller en ung voksen som kanskje er i ferd med å forlate redet? Visste du at kan du finne det her i Forrigebok? 😊

For snart et halvt år siden begynte vi i Biblioteksentralen å sette på alderskode for unge voksne (young adult), det vil si eldre ungdom på videregående og litt oppover. Denne alderskoden gjør at man også kan finne leseforslag til denne målgruppen her i Forrigebok.

Selv om det ikke er et helt tydelig skille mellom ungdomsbøker og bøker for unge voksne og tematikk og lignende ofte kan være like, er det likevel noen bøker som retter seg mer mot de eldre ungdommene. Spesielt for voksenlitteraturen som henvender seg mot de litt yngre voksne, eller unge voksne, er den nye alderskoden gull!🌟

Her har vi satt sammen to ulike lister over leseforslag basert på ulike sammensetning av appelltermer. Den ene listen gir treff fra en sammensetning av litt «lettere» appelltermer, mens den andre listen gir treff fra en sammensetning av litt mer alvorstunge appelltermer.

Leseforslag over bøker basert på litt mer alvorstunge appelltermer

Leseforslag over bøker basert litt mer "lette" appelltermer

Tross ulik sammensetning får vi opp ganske mange av de samme treffene. I tillegg til at en del appelltermer matcher, er nok en av grunnene til dette at basen over bøker med alderskoden for unge voksne fortsatt er ganske ung og liten. I tillegg er det nok mange som heller ikke har fått registreringer ennå.

Så om du har lest noen bøker for unge voksne i det siste, fortell oss om dem, da vel – gjennom appelltermer😊 Og tips oss gjerne om bøker som kan egne seg for unge voksne, slik at vi kan få dem med i basen!

Gå til innlogging for å komme i gang
Gi tilbakemelding