Forrigebok

Alle nyheter

Lettere formidling av kulturfondbøker

En av grunntankene bak og et av målene for Forrigebok, er at verktøyet skal gjøre litteraturformidlingen lettere for dere som jobber i bibliotek.

Med utlånstopper som gjerne følger bestselgerlistene, og ofte med lange ventelister på bøkene brukerne etterspør, er det ikke alltid like lett å vite hvilken bok du skal foreslå, som både er tilgjengelig i biblioteket og som kan passe basert på lånerens ønsker.

Et alternativ her kan være å se til kulturfondbøkene i samlingen. Dette er jo noe dere allerede kan og gjør. I den forbindelse har vi nå gjort en liten forbedring (håper vi) i Forrigebok, for at dere enklere skal kunne finne fram til kulturfondtitler. Kulturfondbøker har nå fått en egen merking i høyrehjørne av bokcover-bildet.

Bilde av kulturfondbøker som har fått egen merking her i Forrigebok
Vi håper den nye merkingen av kulturfondbøker vil lette formidlingsarbeidet og være med på å fremme kulturfondbøkene i samlingen.

Nr. 1 på utlånstoppen til Bibliofil-bibliotek de siste seks månedene har for eksempel vært Atlas: historien om Pa Salt av Lucinda Riley.

Bilde av siden for boken Atlas av Lucinds Riley
Nr. 1 på utlånstoppen for Bibliofil-bibliotek de siste seks månedene.

Dersom man vil finne readalikes til denne kan trefflisten se slik ut:

Bilde av readalikes til Atlas

Her ser man tydelig hvilke bøker som er kulturfond og som kanskje kan passe som et leseforslag for en låner som ønsker bøker som ligner på Atlas.

Vi håper dette er nyttig og vil være med å lette formidlingsarbeidet i en hektisk hverdag 😊

P.S. Har dere fått med dere Kulturfondstafetten? Vi regner med det, men hvis ikke - sjekk det ut her.

Gå til innlogging for å komme i gang
Gi tilbakemelding