Forrigebok

Alle nyheter

Nøkkelfunn fra spørreundersøkelsen om Forrigebok

I slutten av oktober til begynnelsen av november gjennomførte vi en spørreundersøkelse om Forrigebok, for å få vite mer om hvordan Forrigebok brukes og hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre. Totalt deltok 77 i undersøkelsen. Tusen takk til alle som tok seg tid til å svare! Nå har vi dykket ned i resultatene.

Det er veldig hyggelig å se at flertallet besøker Forrigebok enten månedlig eller ukentlig, og at nesten halvparten registrerer bøker månedlig. Mange bruker også Forrigebok for å finne leseforslag, selv om flertallet i undersøkelsen svarer her at de sjeldent eller aldri bruker tjenesten til dette formålet.

Antall besøkende på Forrigebok

Hyppighet av registreringer på Forrigebok

Dere bruker Forrigebok til mye av det samme, naturlignok. Forrigebok brukes blant annet til å registrere bøker, finne bøker som ligner (readalikes), utstillinger, bokprat, brosjyrer/flyers, anbefalinger til lånere, refleksjon over egen lesing og appellfaktorer, huskeliste eller leselogg. Flere nevner at motivasjonen for å registrere bøker er å hjelpe til at basen vokser slik at tjenesten kan bli enda bedre. Noe som går igjen, som mange etterspør, er tid – tid til lesersørvis og Forrigebok.

Vi har også fått inn mange fine ønsker! Noen ønsker seg poeng og premiering for registrering av bøker, andre en måte å søke etter bøker i Nestebok. Flere nevner bedre tilrettelegging for barnebøker og illustrerte verk, andre ønsker seg påminnelse fra oss slik at de ikke glemmer å bruke tjenesten, samt mer markedsføring eller synliggjøring av tjenesten.

Noen av ønskene er allerede innfridd – søk i Nestebok er blant annet på plass (se nyhetssak lenger nede på siden) og i løpet av uka vil vokabular for barnebøker og illustrerte verk være på plass. Vi har en jobb å gjøre på flere områder, både med å motivere til å få opp antall registreringer og å synliggjøre tjenesten.

Mange har uttrykt et ønske om å få en påminnelse fra oss for å huske på tjenesten. Dette er noe vi vil se nærmere på og håper å få på plass. Vi vil jo ikke bli glemt! I arbeidet med å synliggjøre tjenesten har vi begynt å holde presentasjoner for alle som er interessert, både digitalt og fysisk. Om du/dere ønsker at vi skal presentere og demonstrere tjenesten for dere, ta gjerne kontakt med oss her så finner vi en dato og tidspunkt som passer. 😊

Sagt om Forrigebok

Gå til innlogging for å komme i gang
Gi tilbakemelding